18 wijkzorgaanbieders werken samen in Netwerk Wijkzorg Noord

Wijkzorg moet toegankelijk en beschikbaar blijven voor iedereen die dat nodig heeft. Daarom werken 18 wijkzorgaanbieders samen in Netwerk Wijkzorg Noord aan herkenbare en aanspreekbare wijkzorg in de provincie Groningen. 

Op dinsdag 2 juli zijn tijdens een bijeenkomst van het netwerk ruim 70 wijkverpleegkundigen, managers en bestuurders meegenomen in landelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen binnen het netwerk. Met dank aan o.a. Nienke Ybema, Astrid koek, Valerie schipper, Annette Plantinga en Monique Eissens.

Nynke Ybema, bestuurder van Zonnehuisgroep Noord en lid van de stuurgroep, schetst het belang van deze regionale samenwerking. “In onze regio wonen steeds meer kwetsbare ouderen. Voor hen is onze wijkzorg onmisbaar. Deze samenwerking biedt kansen om de wijkzorg te versterken en die moeten we samen pakken.”

Netwerkmanager Astrid Koek vertelt over de verdere ontwikkeling van de samenwerking. “We gaan samen aan de slag om dit najaar een pilot te starten met een digitaal coördinatieplatform. Via dit platform kunnen verwijzers dan rechtstreeks een zorgaanvraag via hun eigen verwijssystemen doen en cliënten of hun naasten via de website.” 

Op de bijeenkomst vertelden wijkverpleegkundigen over hoe zij aan de slag zijn gegaan met de samenwerkingsagenda. Ook is er concreet gemaakt hoe wij de komende periode de samenwerking verder versterken, onderling en met de zorgpartners in de regio, om samen een belangrijke bijdrage te leveren aan herkenbare en aanspreekbare wijkzorg!

Gisteren is ook de website van Netwerk Wijkzorg Noord gelanceerd. De website geeft inwoners, verwijzers en wijkverpleegkundigen een plek om informatie over wijkzorg en het netwerk te vinden. Ook is er een interactieve kaart waar je per gemeente kunt zien welke wijkzorgaanbieders (partners) actief zijn.