Samenwerken aan een sterke positie in het netwerk

Op 18 december 2023 en 30 januari 2024 kwamen wijkverpleegkundigen van de 18 wijkzorgaanbieders van Netwerk Wijkzorg Noord samen in Zuidbroek om het te hebben over samenwerken. Wat was er veel enthousiasme om samen te werken aan een sterke positie van wijkverpleegkundigen in het netwerk! Het was fijn om met collega-wijkverpleegkundigen kennis te maken en te ontdekken dat iedereen met dezelfde thema’s aan de slag wil.

Alle aanwezigen gaven unaniem aan dat elkaar beter leren kennen een cruciale eerste stap is in het verstevigen van de samenwerking. Ook willen zij graag beter gebruik maken van elkaars expertise, samenwerken aan eenduidige werkwijzen en een goede zorguitvraag en regie over indicatiestelling. Daarnaast is het samenwerken in een digitaal coördinatieplatform verkend, bedoeld om wijkzorg digitaal aan te kunnen vragen en zorgvragen in gezamenlijkheid te coördineren en op te pakken.

Naar aanleiding van de bijeenkomsten in Zuidbroek is afgesproken dat samenwerking vooral in de werkgebieden moet plaatsvinden. Daarom hebben er afgelopen voorjaar ruim 30 regiobijeenkomsten plaatsgevonden met wijkverpleegkundigen per gemeente. Terugkoppeling vindt plaats tijdens de netwerkbijeenkomst op 2 juli van Netwerk Wijkzorg Noord. Wordt vervolgd…